JADŁOSPIS
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 13 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa krem popcorn | 1 x 150g | Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | naleśniki z dżemem | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | kompot | 1 x 0,2l | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | mieszanka studencka | 1 x 1szt. | Soja, Orzechy, Orzeszki ziemne | ||||
wtorek, 14 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa rosół z lanym ciastem | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet schabowy panierowany | 1 x 100g | Jaja | ||||
● | ziemniaki gotowane | 1 x 150g | |||||
● | surówka Colesław | 1 x 50g | Mleko, Jaja | ||||
● | kompot | 1 x 0,2l | |||||
środa, 15 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa barszcz z ziemniakami | 1 x 150g | |||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | gulasz wieprzowy | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten | ||||
● | kasza jęczmienna gotowana | 1 x 100g | |||||
● | ogórek kiszony | 1 x 50g | |||||
● | kompot | 1 x 0,2l | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | mandarynka | 1 x 2szt. | |||||
czwartek, 16 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa koperkowa z ryżem | 1 x 150g | Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet mielony | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
● | ziemniaki gotowane | 1 x 150g | |||||
● | mizeria | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | kompot | 1 x 0,2l | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | batonik musli | 1 x 1szt. | Zboża zawierające gluten, Sezam, Orzechy, Orzeszki ziemne | ||||
piątek, 17 stycznia 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | zupa porowa z serem | 1 x 150g | Mleko | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ryż z musem truskawkowym | 1 x 200g | Mleko | ||||
● | kompot | 1 x 0,2l | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | gruszka | 1 x 1szt. |