Stołówka

Wykaz podstawowych alergenów

JADŁOSPIS

    posiłek
potrawa/składnik
ilość j.m. alergeny
poniedziałek, 3 listopada 2025
obiad / I danie
zupa rosół z makaronem 1 x 150g Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler
obiad / II danie
jajko sadzone 1 x 50g Jaja
ziemniaki gotowane 1 x 150g
fasolka szparagowa z masłem 1 x 50g Mleko
kompot 1 x 0,2l
obiad / deser
soczek owocowy 1 x 1szt.
wtorek, 4 listopada 2025
obiad / I danie
zupa pomidorowa z ryżem 1 x 150g Zboża zawierające gluten, Seler
obiad / II danie
kotlet mielony 1 x 100g Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
ziemniaki gotowane 1 x 150g
mizeria 1 x 100g Mleko
kompot 1 x 0,2l
obiad / deser
porcja zdrowia listek 1 x 1szt.
środa, 5 listopada 2025
obiad / II danie
fasolka po bretońsku z chlebem 1 x 300g Zboża zawierające gluten, Mleko
marchewka w słupki 1 x 50g
kompot 1 x 0,2l
czwartek, 6 listopada 2025
obiad / I danie
zupa rosół z lanym ciastem 1 x 150g Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler
obiad / II danie
duszona pierś z kurczaka 1 x 100g
ziemniaki gotowane 1 x 150g
surówka z kapusty pekińskiej z porem 1 x 50g
kompot 1 x 0,2l
piątek, 7 listopada 2025
obiad / I danie
zupa krem warzywny 1 x 150g Zboża zawierające gluten, Seler
obiad / II danie
ryż z jabłkiem i cynamonem 1 x 200g Mleko
kompot 1 x 0,2l
obiad / deser
ciasteczka zbożowe 1 x 1szt. Zboża zawierające gluten, Orzechy